Tevékenységünk

 

Cégcsoportunk első vállalata közel 25 éve alakult, hogy egészségügyi szolgáltatóknak (kórházak, szakrendelők, magánklinikák) flexibilis endoszkópos rendszerek átfogó szerviz és karbantartási tevékenységét lássa el. Ezen tevékenységünk mára részben kibővült, ugyanis a flexibilis rendszerek mellett már merev és szemi-rigid endoszkópos rendszerek és azok tartozékainak teljes körű szerviz és karbantartási feladatait ellátjuk, továbbá jelentősen kiegészült és a szerviz tevékenység során szerzett tapasztalatokra építve fő tevékenységünk az orvosi eszközök fejlesztése, meglévő rendszerek átalakítása és bővítése, egyedivé alakítása lett. Az endoszkópos rendszerek szervizelése és karbantartása során számos típushibával és működtetési meghibásodással találkoztunk, amelyekre a felhasználók nem voltak és most nincsenek felkészülve, se javítás, se pótlás szempontjából, ugyanakkor a betegellátás folyamatossága érdekében ezek gyors kezelése elengedhetetlen, ezért hoztuk létre fejlesztő és gyártó kapacitásainkat. Ezzel csökkenthető a felhasználóknál a leállások száma és hossza, továbbá ennek köszönhetően magasabb szintre emelhető a szolgáltatási és betegellátási színvonaluk, ahogy a rendszerek szignifikánsan megbízhatóbbak lesznek.

A hibák kijavítását követően, azokkal egy időben egyre gyakrabban felmerült az igény az eszközök átalakítására, ezért eleinte csak kisebb módosítások, majd teljes átalakítások és személyre szabások is elvégzésre kerültek, hogy a megrendelői igények kielégítésre kerülhessenek. Egyes átalakítási igények pedig már akkora mértéket öltöttek volna, hogy egyszerűbbé vált egy egészen új rendszer/eszköz kialakítása, így indult el több mint 5 éve a saját fejlesztési és kutatási tevékenységünk, amely azóta egyre nagyobb részt képvisel társaságunk működésében.

A saját fejlesztésekkel egyidejűleg elindítottuk orvosi eszköz minősítési folyamatainkat, így mind saját fejlesztéseink esetében, mind Európán kívüli partnereinknek elvégezzük a CE minősítési eljárásokat, segítséget nyújtunk ezen folyamatok során.

Főbb tevékenységeink:

ˇ műtéti tornyok bővítése, átalakítása, fejlesztése kórházak, szakrendelők részére

  (laparoszkópia, arthorszkópia, nőgyógyászat, urológia, sebészet, állatgyógyászat, 
  gasztroenterológia stb.)

ˇ kiegészítők fejlesztése, szállítása műtéti tornyokhoz
(merev és flexibilis tartozékok és kéziműszerek, optikák, fénykábelek, adapterek, sterilizálás eszközei stb.)

ˇ feltárók fejlesztése, szállítása műtéti eljárásokhoz
(rozsdamentes retraktorok, feltárók stb.)

ˇ inkontinencia kezelés, készülékek forgalmazása, javítása
(valamennyi típusú női és férfi inkontinencia, azaz vizelet- és széklet-tartartási gondok kezelése)

ˇ Orvostechnikai eszközök CE minősítése, EU képviselete

 

Tevékenységünk ellátásához az alábbi főbb képzettségekkel rendelkezünk:

ˇ okleveles külkereskedő és közgazdász;

ˇ szakképzett gépész technikus;

ˇ finommechanikai gépészmérnök;

ˇ gyenge és erősáramú villanyszerelő;

ˇ orvostechnikai-optikai mérnök;

ˇ szakképzett endoszkópos műszer szerelők és fejlesztők;

ˇ okleveles termelésmenedzser és logisztikus

Üdvözöljük a CALMED Group website weboldalán!

IRODA ÉS SZERVIZÁTVÉTEL:
1191 Budapest

Attila utca 34.

Telefonszám: 291 5066

Faxszám: 291 0366

E-mail: office@calmed.hu

Elérhetőségünk: